Stiri Retro FM

Prince și Bowie - ce au în comun?

Ambii muzicieni sunt cunoscuti si indragiti nu numai pentru inovațiile lor originale în ceea ce privește sunetul muzicii pop, ci și pentru personalitățile și imaginile lor. Au fost adevărați artiști cu o creativitate undeva similară și, în același timp, cu o individualitate distinctă, dar cu vadit accent pe androginie și costume îndrăznețe.
Deși Prince a apărut la un deceniu după ascensiunea lui Bowie, acesta din urmă a fost cel care a analizat în mod deschis trăsăturile lor izbitor de asemănătoare. Într-un interviu, Regele Stelelor a recunoscut: "Știu că noi [cu Prince] avem unele asemănări în sensul că amândoi scriem prea mult". Și acest lucru este adevărat: Bowie a lansat 26 de albume în cariera sa, în timp ce Prince a lansat un număr impresionant de 42!
"Cred că are aceleași înclinații vestimentare ca și mine", a continuat muzicianul. Din nou o lovitură - muzicienii erau proprietarii a sute, dacă nu mii de costume de spectacol sclipitoare, al căror stil a influențat chiar si mișcările de modă din acei ani.
Bowie a concluzionat prin a remarca unele dintre diferențele dintre cei doi: "Cred că atenția lui este mult mai concentrată decât a mea. Iar el are un gen muzical mult mai restrâns decât mine". Într-adevăr, Prince a adus un omagiu funk-ului, rock-ului, R&B-ului și genurilor psihodelice și progresive, în timp ce Bowie a favorizat experimentarea în diferite epoci ale carierei sale și a încercat, uneori, stiluri complet îndepărtate.
Si ca sa facem un omagiu acestor legende RetroFM, sa punem castile si sa ne delectam cu muzica de cea mai buna calitate