Stiri Retro FM

Cele mai populare 5 discuri din anii '80

Lista a fost publicată de revista americană "Rolling Stone", pe baza datelor din prestigioasa "hit parade", care, la rândul ei, a fost publicată de o altă revistă americană "Billboard". Deci, iata-i pe cei alesi:
1. THRILLER (Michael Jackson). Printre hiturile de top se numără "Billie Jean", "Beat It The Girl" și "Is Mine".
Muzica de dans poate fi orice, dar nu primitivă: asta a demonstrat cel de-al șaselea album de studio al lui Jackson. Opt premii Grammy sunt o dovadă în acest sens. Albumul a modelat în multe feluri muzica pop din anii '80 și nu numai. Paul McCartney și Eddie Van Halen au participat la înregistrare. S-a vândut un număr uriaș de discuri și a devenit cel mai bine vândut album din toate timpurile.
2. PURPLE RAIN (Prince). Piesele "When Doves Cry", "Purple Rain" și "Let`s Go Crazy" sunt pe primele loc în topuri.
Prince a fost întotdeauna un rival disperat al lui Michael Jackson. Compozițiile sale sunt un amestec talentat de muzică "neagră" și "albă". Acest album poate fi numit avangardist în muzica ușoară, atât de mult a amestecat acolo efecte și sunete noi. S-a dovedit a fi un fel de sunet experimental.
3. DIRTY DANCING (Muzica filmului cu același nume).
Filmul prezintă trupe pe jumătate uitate, precum Ronets, Five Satins și Zodiacs. De altfel, una dintre primele interpretări de lambada poate fi auzită acolo. Filmul se petrece pe ringuri de dans și în cluburi de tineret: America este nostalgică după îndepărtații ani '50....
4. SYNCHRONICITY («Police») in top cu piesele «Every Breath You» și «Take King Of Pain».
Iată că vine "noul val"! POLICE este una dintre cele mai bune trupe din această direcție. Oricât de mult nu le-ar fi displăcut liderilor pieței muzicale acest stil, nu au putut rezista unui astfel de album. Aproape toate compozițiile au fost scrise de Sting. Iar piesa "Every Breath You" a fost numită "Cântecul anului".
5. HI INFIDELITY («REO Speedwagon») in lista topurilor cu piesele «Keep On Loving You» și «Take It On The Run».
Chitaristul Gary Richrath a declarat despre popularitatea trupei: "Întotdeauna am fost o trupă grozavă, doar că nu am vrut să fie cunoscută"... Trupa poate fi numită cea mai populară dintre formațiile mai puțin cunoscute din SUA. Balade uimitoare, pline de putere și energie rock!